روانکاری با دست

10 / 10
از 8 کاربر

 به عنوان مثال برای یک بیرینگ، تعیین شده که نیاز به 40 گرم گریس بصورت هفتگی دارد در این صورت اپراتور هفته ای یکبار به بیرینگ رجوع می کند و 40 گرم گریس مورد نیاز را به آن تزریق می کند. در این حالت چون نیاز یک هفته بیرینگ بصورت یکجا به آن تزریق شده لذا Over fill یا بیش از حد پر می شود در این حالت فشار بین کنس و ساچمه افزایش یافته و لذا به دلیل افزایش اصطکاک دمای بیرینگ، بالا رفته و سایش داخل آن اتفاق می افتد. در زمان گریسکاری با دست به وضوح قابل مشاهده است که بیرینگ گرم می شود.

اصطکاک و دمای بالا ادامه دارد تا مقداری گریس مصرف شود مثلاً پس از دو روز در این حالت بیرینگ در وضعیت سبز رنگ قرار می گیرد یعنی مقدار مورد نیاز گریس را دارد پس از طی مثلاً دو روز دیگر مقداری از این گریس مصرف می شود. حالا بیرینگ دوباره در وضعیت قرمز رنگ قرار می گیرد چرا که کمتر از مقدار مورد نیاز گریس داخل آن وجود دارد اما باید صبر کند تا 1 هفته کامل شود و اپراتور دوباره برای گریسکاری به آن رجوع کند. در این دوره نیز به دلیل کم بودن گریس داخل بیرینگ اصطکاک افزایش یافته و بیرینگ ها به مرور دچار خرابی خواهند شد.

 

در حالی که در گریسکاری اتوماتیک، مقدار مورد نیاز گریس مثلاً 40 گرم در هفته بصورت پیوسته و در مقادیر کم ولی تناوب های زیاد در طول هفته به داخل بیرینگ تزریق می شود و لذا همواره بیرینگ شما در وضعیت سبز قرار دارد. به این ترتیب به مقدار قابل ملاحظه ای اصطکاک کاهش می یابد و طول عمر بیرینگ ها افزایش خواهد یافت.

روانکاری نقاطی که دسترسی به آنها دشوار و یا خطرناک می باشد.

در صنایع مختلف همواره نقاطی وجود دارند که به دلیل آلودگی محیطی و یا عوامل فیزیکی خطر آفرین روانکاری نقاط موجود در این بخش ها برای اپراتورها مشکل و یا غیر ممکن است. یکی از این نمونه ها می توان Fin-fan های پالایشگاه ها و یا Cooling tower ها را نام برد.

 

در این تجهیزات به دلیل وجود پره های دوار و تسمه در زمان روانکاری احتمال آسیب دیدن اپراتور بسیار زیاد می باشد. مثلاً در Cooling tower ها معمولاً یک نقطه روانکاری داخل تاج وجود دارد که دسترسی به آن در زمان کار کردن دستگاه امکان پذیر نیست و در زمان خاموش بودن دستگاه دسترسی بسیار مشکل و پر خطر می باشد. لذا کاملاً منطقی است که برای چنین نقاطی از سیستم های روانکاری اتوماتیک استفاده شود.

همچنین در بعضی کارخانجات از جمله کارخانه فولاد سازی مقدار زیادی گاز COوجود دارد و یا در پالایشگاهها نقاطی هستند که مقدار گازهای سمی از جمله NH3 و H2S در آنجا بالاست و لذا ورود اپراتور به این نقاط خطرناک می باشد.

 در چنین مواردی هم پیشنهاد می شود برای روانکاری نقاط موجود از سیستم های روانکاری اتوماتیک استفاده شود. در مجموع هر کجا که حضور اپراتور مشکل و یا خطر ساز باشد و یا روانکاری نیاز به خاموش کردن دستگاه داشته باشد پیشنهاد می شود از سیستم های روانکاری اتوماتیک استفاده شود.

 

ارسال نظر

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :